Статьи

венесуельський Амазон

Венесуельські амазони мешкають в Південній Америки: на східних Андах, в Колумбії, Гвіані, Бразилії, Перу, Болівії і т

Венесуельські амазони мешкають в Південній Америки: на східних Андах, в Колумбії, Гвіані, Бразилії, Перу, Болівії і т.д. Переважно, населяють низинні ліси, савани, заплави, мангрові болота, і бамбукові ліси. У дикій природі ці птахи харчуються плодами, насінням, в тому числі плодами пальм і какао, горіхами, ягодами, квітами і нирками.

По-іншому, цих папуг ще називають оранжевокрилимі Амазонії. Оперення переважно зелене, щоки і лоб - жовтого кольору. На лобі є вкраплення синього кольору. На махових пір'ях є червона смужка. Зона навколо очей без пір'я, сіро-блакитного кольору. Дзьоб коричнево-жовтуватий з темним кінчиком. Райдужка оранжева. Відмінність самця від самки зовні не виражено. Довжина тіла амазона становить 33 см., З яких 9 припадає на хвіст.

У неволі цей папужка харчується спеціальним гранульованим кормом для папуг. Щодня до цього корму додають свіжі овочі та фрукти. Не можна перегодовуйте венесуельських амазонов, тому що вони швидко жиріють, що може привести до проблем зі здоров'ям вихованця.

У період розмноження венесуельські амазони живуть парами, в решту часу вони держут завжди зграями, іноді дуже численними. Гнізда розташовуються на мертвих пальмах або в дуплах дерев; часто гніздо розташоване дуже високо. У кладці налічується від 2 до 5 яєць. Інкубаційний період зазвичай становить 21 день. Яйця висиджує тільки самка, самець в цей час годує самку. У нічний час доби самець залишає самку, яка сидить на гнізді і проводить ніч разом зі зграєю.

Венесуельські амазони дуже популярні як кімнатні вихованці. Здатність до розмови невелика, але іноді зустрічаються дуже здатні птахи, що говорять до 50 слів і більше. У неволі живуть до 60 років.